Gå til hovedindholdet

Brug af mobiltelefon i skoletiden

Formål:

• Vi ønsker at udvikle elevens digitale dannelse, hvor eleven tager ansvar for sig selv og andre i måden at anvende sin mobiltelefon på.
  • Vi ønsker at fremme dannelsen af god, fornuftig og tidssvarende mobiltelefonkultur, hvor vi ser positivt og anerkendende på tilgangen til brugen af mobiltelefoner og de muligheder, disse giver.
  • Mobiltelefonen skal ses som et naturligt værktøj i elevens hverdag.

Mål:

• Vi ønsker at anvende mobiltelefoners funktioner, når det er smart, effektivt og læringsunderstøttende.
  • Vi ønsker at undgå den anvendelse af mobiltelefoner, der forstyrrer koncentration, læring og fællesskab.

Det betyder at:

• Udgangspunktet er, at mobiltelefonerne ikke er til stede i undervisning og frikvarterer. Smart Watch er sidestillet med mobiltelefonen.
  • Det er årgangsteamets lærere, der vurderer, hvornår eleven kan anvende sin mobiltelefon i skoletiden.
  • Læreren/pædagogen inddrager mobiltelefonen i undervisningen der, hvor det er relevant og understøttende for læringen.

Til dig som elev:

• Din lærer/pædagog bestemmer, hvornår og hvordan mobiltelefonen anvendes i skoletiden.
  • Tænk dig om, når du tager og bruger fotos, sms’er og laver opdateringer på sociale medier: Et forkert foto eller opslag kan få store konsekvenser for en anden person på få sekunder.
  • Fælles dage og traditioner er mobilfrie.
  • Hvis du ikke retter dig efter din lærers anvisninger, inddrages din mobiltelefon. Den vil blive lagt på kontoret med dit navn på - og du kan hente den ved skoledagens ophør.

Til dig som forældre:

• Det er lærerne/pædagogerne, der bestemmer, hvornår og hvordan mobiltelefonen anvendes i skoletiden.
  • Tal med dit barn om god skik og brug af mobiltelefon og sociale medier. Et forkert foto eller opslag kan have store konsekvenser.
  • Mobiltelefoner og smartwatch kan forstyrre undervisningen. Som forældre kontakter du ikke dit barn i skoletiden. Hvis der er vigtige og uopsættelige beskeder, dit barn skal have, kan skolens kontor kontaktes.
  • På 0.-3. årgang aftales legeaftaler mellem forældre. Se: velkomstfoldere fra SFO.

Vedtaget af skolebestyrelsen, juni 2022